Vad betyder odds?

För den som spelar, bettar, mycket är odds väldigt grundläggande. Det är det viktigaste när det kommer till att betta på fotboll, hockey eller annan sport. För att försöka förtydligande så är odds en siffra på hur sannolikt det är att någonting ska hända. Ett högt odds indikerar att det är osannolikt att något kommer att hända. Ett lågt odds indikerar att det är låg sannolikhet att något kommer att hända. Eller i alla fall vad den som sätter oddset anser vara osannolikt kontra sannolikt. Vad du tror behöver nödvändigtvis inte vara samma sak. Det är tjusningen med odds. Vi ska ta några exempel för att förtydliga ännu mer och ge dig svaren på bettingfrågor du letat efter.

Vem vinner mest troligt?

Om Sverige spelar fotboll mot låt säga Frankrike så kommer de flesta vara överens om att det är mest troligt att Frankrike kommer att vinna. De är en enorm fotbollsnation med många mästerskapstitlar och Sverige är glada varje gång de kvalificerar in till ett mästerskap. Då kommer Frankrike ha ett lågt odds på vinst. Vi säger att det kan vara 1.3. Sverige å andra sidan kommer att ha ett högt odds, låt säga 4.2. Det finns en lista på bettingsidor här. Det betyder att om du satsar pengar på att Frankrike kommer vinna så kommer du vinna det du har satsat gånger 1.3. Sätter du 100 kronor så får du tillbaka 130 kronor om Frankrike vinner. Om du sätter 100 kronor på att Sverige vinner så har du ett odds på 4.2 i detta exempel. Då vinner du 420 kronor. Om det blir så att Sverige faktiskt vinner. Om det inte blir så som du har trott så förlorar du alla pengar. Detta gäller oavsett vilket odds det var från början. Du måste ha rätt för att vinna något över huvud taget.

Vad kan man spela på?

På stora matcher kan du spela på massvis av olika saker. Är det matcher i Champions League eller ett mästerskap så finns det alla sorter, när det kommer till fotboll i alla fall. Det går att spela på Melodifestivalen, politiska val etc. men sport är det absolut vanligaste. Är det stora matcher så finns det ingen hejd på vad som är möjligt att spela på. Det kan vara vem som gör första målet, blir en speciell spelare utvisad? Hur många mål görs i matchen etc. Det är bara spelbolaget som avgör vad som är spelbart eller inte. Det viktiga att ta med sig är dock att det alltid är en fingervisning på hur sannolikt den som sätter oddset tror att ett visst utfall är på de bästa utländska online casinona.

Ett sätt att öka oddsen men kanske inte träffa rätt på skrällmatcherna är att spela på flera saker samtidigt. Det kan du absolut göra. Då multipliceras oddsen på varje enskild match och det blir snabbt ett högt odds. Det allra vanligaste för dessa spel är dock att har du ett enda fel så kommer du att förlora hela spelet. Det vill säga att du kan ha 10 matcher som du verkligen tror på och 9 av dem har du rätt i. Den tionde har du fel dock och då förlorar du hela spelet. Det är inte roligt men det är så det går till. Tänk på att inte spela för mycket och bara med pengar som du känner att du kan förlora. Det ska vara ett roligt sätt att göra sport eller annat lite mer intressant.